AFK, PTV, LOL – mida see kõik tähendab?

Kui veidigi sotsiaalmeedias või kommentaariumides ringi liikuda, siis võib silma hakata lühendeid, mis jäävad küllaltki arusaamatuks. Eriti armastavad neid lühendeid kasutada noored, kelle tekst võib kohati jääda isegi arusaamatuks. Panekski siinkohal kirja väikese spikri, et mis see kõik siis tähendab 🙂

Eesti keele sõnaseletused:

PTV – pole tänu väärt

TRE – tere

MKM – ei

IRW – vali naer/irvitamine

KRT – kurat

NTX – näiteks

Inglise keelsed lühendid

AFK – away from keyboard (arvuti juurest eemal)

LOL – laughing out loud (kõvasti naerma)

SRY – sorry (vamandust)

DIY – do it yourself (tee ise)

ASAP – as soon as possible (asjaga on kiire)

IM(H)O – in my (honest) opinion (minu arvamuse kohaselt)

TNX – thank you (aitähh)

YOLO – you only live once (sa elad ainult üks kord)

BTW – by the way (muuseas)

XOXO – musid ja kallid

PLZ – please (palun)

AKA – as known as (tuntud ka kui)

Tegelikult on neid lühendeid sadu, kuid siinkohal tõin välja enamlevinumad. Kui mõne teksti mõistmisega ikka hätta jääd, siis Google võib abiks olla 😉

Kirjutanud

Diana

Minu huvi arvutite vastu sai alguse juba aastal 1996, kui kirjutasin oma esimese koodijupi. Vahepealsete aastate jooksul olen tegelenud internetiturundusega, projektijuhtimise ja erinevate Wordpress lehtedega. Kuna suhtlen ka väga palju inimestega, kelle IT teadmised ei ole väga sügavad, siis sellest tekkis ka idee luua blogi, kus postitused on eelkõige suunatud arvutikaugele inimesele. Enamus minu postitustest on inspireeritud teemadest, millega puutun ise kokku või mille kohta on mult nõu küsitud.