Kuidas uueks aastaks seatud lubadusi täide viia?

Enamus inimesi annab endale aastavahetusel mõne lubaduse ja alguses esimestel päevadel on ka suur õhin neist lubadustest kinni pidada. Aga kahjuks aja möödudes kipub hoog raugema ja aasta lõpul vaatad, et kõik on nii nagu alati.

Aga tänapäeval on tegelikult välja mõeldud palju huvitavaid abivahendeid ja pilveteenuseid, et lubaduste pidamine oleks lihtsam. Ja võibolla on mõistlik liituda mõne teenusega või laadida endale rakendus telefoni või tahvelarvutisse?

Annaks siis enimlevinumate uus-aastalubaduste kohta ka mõned soovitused, mis võiks aidata neid lubadusi täita.

1. Võtan kaalust alla

Uusaasta lubaduste klassika – usun, et iga teine täiskasvanud inimene on selle lubaduse endale kord elus andnud, aga eesmärgini jõudjaid on palju vähem.

Esiteks tasub sellise lubaduse puhul võtta kaal kontrolli alla – selle jaoks on nii Google Play kui Apple äppi poes palju rakendusi, kuid üheks populaarseimaks on Noom, mis olemas nii iOS kui Android süsteemidele. Lisaks kaalu sisestamisele saad väga mugavalt sisestada ka toite ning samuti liikumist.

Kui su vaim on valmis, aga vajad lisamotivatsiooni, siis võid liituda ka sellise lehega nagu Skinnyo – seal saad liituda erinevate võistlustega ning saad endale tugigrupi. Teenus on tasuta, kui liitud avalike gruppidega. Kui tahad enda ja sõprade jaoks privaatset nurka, siis see on lisatasu eest.

2. Jätan suitsetamise maha

Olles ise suitsetaja, siis ma tunnistan ausalt, et minu usk nendesse rakendustesse ei ole väga suur kuna minu puhul nad aidanud ei ole. Samas äkki on viga minus kuna mõnda rakendust kiidavad tuhanded kasutajad ja väidavad, et see on neid aidanud. Androidi populaarseim rakendus tundub olevat QuitNow! ja iOS platvormil jäi silma Quit it Lite nimeline asi.

Aga isegi kui sa suitsetamisest päris loobuda ei taha, siis julgen soovitada oma kogemuste põhjal elektroonilist sigaretti. Isiklikult tunnen, et see on tervislikum kui tavasigaretid.

3. Teen rohkem sporti

Taaskord lubadus, mida on kerge anda, aga raske pidada. Siinkohal julgeks kindlasti soovitada Endomondo rakendust, mis ühendab endas nii GPS jälgija kui ka kogukonna – kui soovid võid lihtsalt ise oma arengut jälgida ja kui soovid, siis saad oma tulemusi jagada teistega või siis osaleda erinevatel võistlustel. (iOS / Android)

4. Toitun tervislikumalt

Retseptide rakendusi on sadu ja soovitan lihtsalt ringi vaadata ja katsetada. Isiklik lemmik on Epicurious – sellel on rakendus nii iOS kui Androidi kasutajatele ja võid lihtsalt ringi vaadata ka nende kodulehel.

5. Hakkan säästma

Enne kui saad säästma hakata pead saama ülevaate kuhu su raha kulub. Kahjuks kõige kiidetumat eelarve rakendust Mint Eesti turul ei ole, kuid iOS jaoks soovitaksin MoneyWiz (Androidi versioon peaks sellel ka lähikuudel välja tulema). Androidi rakendustest üks populaarsemaid tundub MoneyWise
________________
Kui sa oled veidi loomingulisem inimene ja oma uus aasta lubadust ei leidnud, siis postita see Küsi nõu rubriiki ja proovin leida just sulle vajaliku rakenduse või teenuse interneti lõpmatutest avarustest üles.

Kirjutanud

Diana

Minu huvi arvutite vastu sai alguse juba aastal 1996, kui kirjutasin oma esimese koodijupi. Vahepealsete aastate jooksul olen tegelenud internetiturundusega, projektijuhtimise ja erinevate Wordpress lehtedega. Kuna suhtlen ka väga palju inimestega, kelle IT teadmised ei ole väga sügavad, siis sellest tekkis ka idee luua blogi, kus postitused on eelkõige suunatud arvutikaugele inimesele. Enamus minu postitustest on inspireeritud teemadest, millega puutun ise kokku või mille kohta on mult nõu küsitud.