Kuidas vältida oma Gmaili konto ülevõtmist häkkerite poolt?

Paar päeva tagasi kirjutasin siin loo, kuidas mu tuttava e-post kaaperdati ja selle abil üritati tema tuttavalt raha välja petta. Nüüd jäi Postimehe lehel silma analoogne lugu ja tundub, et asi levib. Isegi kui tänu Google Translate vigadele ei ole eriti tõenäoline, et õnnestuks raha välja petta, siis ometigi võib olla väga ebameeldiv kogemus, kui sa ühel hetkel avastad, et sa ei pääse Gmaili kontole ligi.

Õnneks annab seda ennetada paari lihtsa sammu abil, mis ei võta enam kui paar minutit ja mille abil saad oma konto tagasi ka juhul, kui keegi parooli sinu teadmata ära muudab.

1. Logi sisse oma Gmaili kontole

2. Ava Seaded/Settings – selleks vajuta sellele väikesele hammasrattale 😉

Gmail3. Vali sealt ülevalt menüüst “Accounts” ja kohe esimesena on kolm linki – vali “Change password recovery options”

Seaded

 

4. Logi sisse ja nüüd saad lisada 3 erinevat viisi oma tuvastamiseks:

  • Telefoni abil (kui sisestad numbri siis saadetakse su telefonile kood, mille pead sisestama)
  • Lisa alternatiivne meiliaadress
  • Lisa turvaküsimus

Kui sa oled nüüd kõik kolm punkti lisanud, siis juhul kui avastad, et sa ei saa parooliga Gmaili sisse siis on alati võimalik ennast tuvastada ja konto enda valdusesse tagasi saada.

Kirjutanud

Diana

Minu huvi arvutite vastu sai alguse juba aastal 1996, kui kirjutasin oma esimese koodijupi. Vahepealsete aastate jooksul olen tegelenud internetiturundusega, projektijuhtimise ja erinevate Wordpress lehtedega. Kuna suhtlen ka väga palju inimestega, kelle IT teadmised ei ole väga sügavad, siis sellest tekkis ka idee luua blogi, kus postitused on eelkõige suunatud arvutikaugele inimesele. Enamus minu postitustest on inspireeritud teemadest, millega puutun ise kokku või mille kohta on mult nõu küsitud.