Tarkvara mida sinu Windowsi arvuti võiks omada

Loetelu tarkvarast mida tavakasutaja arvuti võiks omada

Tänapäeval on vaja ennast identifitseerida pangas, riigi portaalides, osades foorumites jne. Pelgalt ID-Kaardi ja lugejaga sa seda internetis ei tee. Selleks on vaja endale instaleerida just ID-Kaardi tarkvara.

Paljud dokumendid mida internetist tahad lugeda, hinnakirjad, juhendid jne on formaadis .pdf. Selleks, et saaksid neid avada on vaja Adobe Readeri (on ka teisi alternatiivseid pdf vaatureid nagu Nitro ja Foxit).

  • Google Chrome, Opera või Mozilla Firefox

Oled Windowsi kasutaja siis Internet Explorer on üpriski halb veebilehitseja. Selleks, et veebi tarbida soovitan instaleerida kas Chrome, Firefoxi või Opera. Minu lehe külastajatest kasutab koguni 57% Chrome, 30% Firefoxi, 10% Operat ja 3% Internet Exploreri.

Selleks, et Youtubest saaksid vaadata videosid ja lehtedel mis sisaldavad flashi vajad sa just seda. Osadel arvutitel on see juba tootja poolt kaasas ja Windows 8-sas peaks see olema samuti vaikimisi sees, aga kontrolli üle.

Kindlasti paigalda see programm kui oled algaja kasutaja kuna kui vajad abi saab spetsalist sind mugavalt aidata ilma, et peaks sulle koju tulema (kui ei ole tegemist riistvaralise veaga).

  • Office tarkvara

Kui on raha siis ostke MS Office kui ei siis instaleerige endale Libre Office. Mõlemad on vajalikud rakendused, et saaks tehtud mõni referaat, avaldus vms.

  • Viirusetõrje

Kui on raha siis soovitan soetada Eset Nod 32 või Kaspersky kui aga ei siis MS Essentsiali. Viirusetõrje peab olema igas arvutis, et tagada sinu andmete turvalisus.

Tegemist on isikliku arvamusega, mis lähtub töö käigus saadud kogemustest.

Originaalis avaldatud Rando´s veebis

Kirjutanud

Rando's

Olen IT haridusega noor IT huviline. Töötan IT firmas tehnikuna ning pakun teenust ka eraviisiliselt arvutite remondi ning hoolduse alal. Külasta kindlasti minu veebi http://rando-rooberg.planet.ee/ Kui on küsimusi võid julgelt kirjutada oma küsimuse mulle e-mailile rooberg.rando@gmail.com